Forum Budowlane » Kuchnie - wystrój i wyposażenie

opinia o thermocooker proszę tylko użytkownicy

    • 5 wpisy
    4 lipca 2014 07:44:23 CEST

    witam, mam nadzieję, że forum, które złozyłem będzie służyło do wymiany spostrzeżeń jak i ciekawych przepisów tylko dla użytkowników thermocooker. Proszę aby nie pisali tu handlowcy. Bez achów ochow tylko same konkrety

    • 7 wpisy
    6 lipca 2014 17:25:11 CEST
    masz jakiś przepis na dobre ciasto przyjezdza tesciowa
  • 6 lipca 2014 20:46:34 CEST
    Teraz sezon na truskawki, więc dla Ciebie :

    TRUSKAWKOWA UCZTA
    SKŁADNIKI:
    • 230 g mąki tortowej
    • 15 g mąki ziemniaczanej
    • 200 g masła
    • 200 g cukru
    • 3 jajka
    • cukier waniliowy (1 torebka)
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 500 g truskawek
    SPRZĘT: brytfanna
    TEMPERATURA: 150°C (poz. 3)
    CZAS: ok. 20 minut
    PRZYGOTOWANIE:
    Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i wyłożyć je do posmarowanej olejem brytfanny. Na cieście gęsto ułożyć połówki truskawek. Rozgrzać urządzenie do 150◦C (poz.3). Piec ok. 20 minut

    Niedawno jadłam, więc polecam :) A macie jakiś przepis na gołąbki z młodej kapusty ? Mam wielką ochotę ! A mąż wierci mi dziurę w brzuchu
    • 6 wpisy
    7 lipca 2014 00:59:42 CEST
    Ja polecam bardzo prosty sernik- nawet mnie wyszedł tak, ze teściowa myslała , ze w dobrej cukierni kupiony :-)
    • 1 ½ kg białego tłustego sera
    • 1 puszka ananasa
    • 4 kiwi
    • 8 jaj
    • 1 ½ szklanki cukru
    • 1/3 szklanki oleju
    • 150 g śmietany kremówki 30%
    • 1 opakowanie budyniu waniliowego
    • sok z 1 limonki

    Ser zmielić, owoce pokroić w kostkę, białka jaj ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas mieszając. Dodawać ser po 1 łyżce, dalej mieszać. Wlać olej i śmietanę, wsypać budyń, wlać sok z jednej limonki, a następnie pokrojone owoce. Brytfannę posmarować tłuszczem i wyłożyć pergaminem. Rozgrzać urządzenie do 175◦C (poz.3,5). Piec w temp. 175°C (poz. 3,5) ok. 40-50 min. Po upieczeniu można polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.
    • 7 wpisy
    7 lipca 2014 09:11:23 CEST
    dzieki za przepisy teściowa bedze zaskoczona
    • 6 wpisy
    8 lipca 2014 09:59:09 CEST
    gbgb powodzenia hihi. Napisz potem czy teściowa była pod wrażeniem Twoich umiejętności :-)
    • 5 wpisy
    8 lipca 2014 16:53:38 CEST
    fajnie, że forum się przyjeło

    podaję przepis na
    kotleciki
    • 500 g mięsa mielonego dobrej jakości (wołowe lub mieszane)
    • 1 posiekana cebula
    • 2 ugotowane ziemniaki
    • 1 jajko
    • 4 łyżki drobno pokrojonych konserwowych buraków
    • 2 łyżki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
    • 1 łyżka kaparów
    • 1 łyżeczka soli
    • biały pieprz (lub czarny)
    Ugotować ziemniaki i rozgnieść je. Pokroić drobno ogórki i buraki.
    Dodać mięso i wszystkie pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
    Wymieszać farsz bardzo dokładnie i uformować 8 sporych, okrągłych kotletów.
    Usmażyć na maśle po kilka minut z obu stron na thermocooker rozgrzanym do temp. 200°C.
    Podać z puree ziemniaczanym i jajka sadzone (po jednym na kotleta), chrzan, ogórki konserwowe, buraki itp.
    • 6 wpisy
    9 lipca 2014 22:53:25 CEST
    Zawsze można zaskoczyć-nie tylko teściową ;-) klasycznym schabem ze śliwką


    SCHAB FASZEROWANY ŚLIWKĄ
    SKŁADNIKI:
    • 1 kg schabu bez kości
    • 250 g śliwek suszonych
    Marynata:
    • przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka, vegeta
    • olej
    SPRZĘT: brytfanna
    TEMPERATURA: 200°C (poz. 4 ) - 125°C (poz. 2,5)
    CZAS: ok. 20 minut
    PRZYGOTOWANIE:
    Schab umyć, osuszyć i nakłuć przez środek długim, ostrym nożem. Do otworu
    włożyć śliwki na całej długości mięsa. Wszystkie składniki marynaty
    wymieszać, natrzeć nią mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin. Rozgrzać
    urządzenie z brytfanną do 200°C (poz. 4) brytfannę nasmarować olejem.
    Obsmażyć mięso z każdej strony, zmniejszyć temperaturę do 125°C (poz. 2,5).
    Podlać wodą i dusić ok. 20 minut.

    • 7 wpisy
    10 lipca 2014 22:36:57 CEST
    JaJoanna napisał/a:
    gbgb powodzenia hihi. Napisz potem czy teściowa była pod wrażeniem Twoich umiejętności :-)
    • 7 wpisy
    10 lipca 2014 22:39:36 CEST
    dzieki JaJoanna teściowa pod wielkim wrażeniem same ochy i achy tylko ciekawe na jak długo
    • 7 wpisy
    15 lipca 2014 16:21:41 CEST
    gbgb napisał/a:
    dzieki JaJoanna teściowa pod wielkim wrażeniem same ochy i achy tylko ciekawe na jak długo
    • 7 wpisy
    15 lipca 2014 16:23:12 CEST

    jajoanna co byś poleciła na szybki letni obiad

    • 6 wpisy
    21 lipca 2014 10:53:32 CEST
    Proszę przepis na naprawdę szybki obiad :-)
    ZIEMNIAKI SMAŻONE „BRAT KARTOFLE”
    SKŁADNIKI:
    • ziemniaki
    • margaryna lub olej
    • sól
    • przyprawa do ziemniaków
    • olej do posmarowania płyt grzewczych
    SPRZĘT: bezpośrednio na płycie grzewczej
    TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
    CZAS: ok. 5 minut
    PRZYGOTOWANIE:
    Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry i odsączyć.
    Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem.
    Dodać ziemniaki z przyprawami. Smażyć ok. 5 minut.
    do tego:
    JAJKA SADZONE
    SKŁADNIKI:
    • jajka
    • olej do posmarowania płyt grzewczych
    SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych; podkładka prętowa
    TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
    CZAS: ok. 2-3 min.
    PRZYGOTOWANIE:
    Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem.. Założyć podkładkę prętową,
    dodać jajka i smażyć około 2 minut.
    A ponieważ są upały obowiązkowo zimna maślanka albo kefir :-) Ja jeszcze jajka posypuję koperkiem
    • 7 wpisy
    22 lipca 2014 21:57:51 CEST
    dzieki jajoanna dzieki Tobie i Twoim inspiracją nasze zycie kulinarne nabiera cudownych smaków mam nadzieje ze za jakiś czas to ja bede inspiracją dla Ciebie
    • 1 wpisy
    7 października 2014 15:52:31 CEST

    JaJoanna

    bardzo się cieszę, że tu dolączyłem.

     

    Kiedyś mialem opiekacz ale był  stary psuł się nie dał się naprawić. Staralem sie by dzialał ale on żył swoim życiem. Mało by nie zabił mojej rodziny.

    Opiekacz skonczył na wysypisku, tam gdzie jego miejsce.

    Wyrzuciłem go  wraz z starym odkurzczem.

    dzieci się bardzo ucieszyły, ze nie ma opiekacza, podobno przynosił pecha...

    Teraz mamy thermocookera

    Ja mogę powiedzieć, że thermocooker jest super. Codziennie sprawia mi radość. Cieszę się bo dzięki niemu posiłki są smaczniejsze. Rodzina  się powiększyła (bo wróciły dzieci, które wyjachały za granicę)  Jesteśmy zadowoleni uśmiechnięci


    Ten wpis został zmieniony przez dawidhyla w 7 października 2014 16:06:14 CEST"
    • 129 wpisy
    8 października 2014 16:35:07 CEST
    Moim zdaniem jest to bardzo przydatne urządzenie w każdej kuchni,ponieważ dzięki niemu możemy szybko przygotować swój posiłek,a jak widać dobrych przepisów nie brakuje:)
    • 6 wpisy
    8 października 2014 19:43:14 CEST
    Przydatne i to bardzo. Jak Dawidowi dzieci wróciły to tym bardziej sie przyda coby szybko i smacznie serwować posiłki. A spróbujcie sobie

    PRZEKŁADANIEC DROBIOWY
    SKŁADNIKI:
    • filety z kurczaka
    • ser żółty
    • szynka
    • masło czosnkowe
    • przyprawa do drobiu
    • margaryna lub olej
    SPRZĘT: bezpośrednio na płycie grzewczej
    TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
    CZAS: ok. 2 minuty
    PRZYGOTOWANIE:
    Filety naciąć wzdłuż tworząc „kieszeń”. Do „kieszeni” włożyć plasterek
    żółtego sera oraz szynki i posmarować masłem czosnkowym. Rozgrzać urządzenie
    do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Smażyć ok. 2 minuty.
    Filety można przygotować w panierce.
    • 6 wpisy
    18 lutego 2015 11:20:42 CET
    Dawid jak tam Twoja fascynacja thermocookerem? Działasz coś ciekawego? Jakiś nowy pomysł? :-)
    • 5 wpisy
    20 lutego 2015 17:02:05 CET
    nie jestem Dawid ale ja działam, potrzebuje przepis na jakies fajne miesko cos na drugie danie. Zona idzie jutro na uczelnie i obiecałem, że cos upichce. Odkąd mamy thermocooker to w weekendy ja gotuje. tylko nie mam pomysłu

Szybka Odpowiedź